31/12/2018

Maandag 11 maart 2019 origaniseert Lionsclub Slot Teylingen de tweede editie van Het Groot Teylinger Dictee. De opbrengst van deze avond gaat naar het project Taal voor jou en je kind ​van Bibliotheek Bollenstreek (onder aan dit artikel meer info).

De editie in 2018 was een succes. Er werd € 3.000 opgehaald voor het goede doel. Maar liefst 20 teams streden om de titel. Uiteindelijk won het team van Vishandel De Klok uit voorhout.

Gaat uw team op voor het meest geletterd in Teylingen 2019? Doe dan mee!

Hoe werkt het:

Er wordt met teams van 3 tot 5 personen gestreden om de winst. Per team wordt individueel een dictee gemaakt. Op basis van het minst aantal fouten per team volgt de uitslag. Omdat niet alle teams gelijk zijn, tellen de 3 beste dictees mee voor het eindresultaat. Iedereen heeft dus kans om te winnen. Er is ook een prijs voor de persoon die de minste fouten had, los van de teams.

Inhoud dictee avond:

De avond wordt gehouden op 11 maart 2019 bij Cheers! in Voorhout. We starten om 20:00 tot 23:00 uur. De kosten per team zijn € 250. Dit komt ten goede aan 'Taal voor jou en je kind', Een team bestaat dus uit minimaal 3 en maximaal 5 personen.

Uiteraard doe wij ook wat voor u: wij zorgen voor zichtbaarheid in de lokale pers,  De deelnemers worden vermeld op onze website en Facebookpagina. Daarnaast zal er bij Cheers een grote banner hangen met de logo's van de deelnemers.

Geen team, maar wel sponsoren?

Ook dat kan! Wij stellen dan een team voor u samen, zodat uw bedrijf wel mee kan doen, maar u geen schrijvers hoeft te regelen. Er zijn altijd mensen die mee willen doen, maar geen bedrijf hebben. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Ook kunnen zzp'ers samen een team vormen. Wijs iemand aan als contactpersoon en regel het! Voor een apparte deelname delen wij het bedrag van € 250 door het aantal mensen in het team.

Aanmelden of meer info

Wilt u zich aanmelden of meer informatie? stuur dan een e-mail naar teylingen@lions.nl.

Taal voor jou en je kind

Taal voor jou en je kind is een project dat vanuit Bibliotheek Bollenstreek samen met partners wordt georganiseerd. Het doel van het project is om ouderbetrokkenheid bij ouders van kinderen op basisschool leeftijd (van 3 tot 11 jaar) te vergroten. Deze ouders met een migratieachtergrond hebben een laag taalniveau waardoor ze veel van het ‘schoolleven’ van hun kinderen niet goed begrijpen. In dit traject komen allerlei onderwerpen aan bod omtrent het onderwijs van hun kinderen, van een 10-minuten gesprek tot wat kinderen nou eigenlijk leren op school.