01/10/2016

Op zaterdag 1 oktober heeft een groep leden van de Lionsclub Warmond Slot Teylingen de handen uit de mouwen gestoken op de Stravershoeve in Sassenheim. De Stravershoeve ligt aan de Menneweg en wordt gerund door Ton, Kayleigh en Frederique Stravers. De familie Stravers woont er sinds 2005, ze hebben allemaal een fulltimebaan en runnen op vrijwillige maar zeker niet op vrijblijvende basis een opvangtehuis voor dieren. Een hobby die inmiddels flink uit gegroeid is naar een professionele opvang. Juist omdat door de familie Stravers alles in vrije tijd wordt gedaan was de hulp van de Lions zeer welkom.

De Dierenbescherming en Hondenopvang Olescan kunnen rekenen op de steun van de Stravershoeve door opvang en verzorging van honden, katten, kippen, konijnen, paarden en pony’s. Dit alles doet men op vrijwillige basis en zonder subsidie van wie dan ook. Rond de Stravershoeve is wel een leuke groep van vrijwilligers aan het werk, die veel hand- en spandiensten verrichten. Er zijn ook een aantal mensen die de Stravershoeve helpen met donaties van voer, honden- en kattenmanden enz. Volgens Frederique Stravers is er altijd wel behoefte aan dit soort zaken en kunnen mensen dit altijd bij haar afgeven. Op dit ogenblik zijn er 7 honden, 9 katten, 28 kippen, 4 konijnen, 6 pony’s en 1 paard op de boerderij in opvang. De dieren zijn allemaal in verschillende leeftijdsgroepen. De jongste dieren zijn 4 maanden oud en de oudste is 18 jaar. De dieren worden allemaal dagelijks liefdevol verzorgd door de vrijwilligers en de Stravertjes.  

Dit keer was het dus de beurt aan de Lions Warmond Slot Teylingen om deze ochtend de handen uit de mouwen te steken en een aantal klussen op te knappen die hard nodig waren voor de opvang van dieren. Zo zijn onder meer de vijvers uitgebaggerd, lag er flink wat gedoneerd oud ijzer dat uitgezocht en gesorteerd moest worden. Daarnaast lagen er houtsnippers die uitgevlakt moesten worden en is er flink wat tuinafval opgeruimd. Zaken waar de vrijwilligers lang niet altijd zelf aan toe komen omdat de verzorging van de dieren natuurlijk prioriteit heeft. Na een rondleiding over de boerderij, uiteraard een kopje koffie met cake en nodige uitleg over de opvang, werd er vervolgens met zes man sterk flink gebuffeld om alle klussen klaar te krijgen en zoals van Lions verwacht mag worden met succes. Enkele Lions waren na hun klus bijna onherkenbaar door het vuil en de bagger, maar er is met veel plezier en keihard gewerkt en dit initiatief is zo goed bevallen, dat de Lions nog een keer teug willen komen. Al met al ook deze keer weer een zeer geslaagde ochtend, de hulp is door de familie Stravers enorm op prijs gesteld. En zoals afgesproken voor herhaling vatbaar.